11 Temmuz 2014 Cuma

Vişne Reçeli

Malzemeler:

1,5 kg şeker (vişnelerin üzerini örtecek kadar)
1 kg vişne
Çeyrek limon suyu

Yapılışı:

Vişneler güzelce yıkanıp, sapları ayıklanır.
Bir tencereye vişneler ve üzerini örtecek kadar şeker koyulur, bir gece bekletilir.
Ertesi sabah vişne kendi suyuyla ocağa koyulur.
10 dk harlı ateşte ardından 20 dk kadar orta ateşte kaynatılır (reçel kıvamını alıncaya kadar).
Kaynama sırasında oluşan köpük alınıp atılır.
Ocaktan almaya limon suyu eklenir bir taşım daha kaynatılır ve ocak kapatılır.
Ilınınca kavanozlara paylaştırılıp sıkıca kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...