15 tane baklavalık yufka
2 tane patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr beyaz peynir
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber, kimyon
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta
Tuz
Yapılışı
Harç için patatesleri haşlayıp kabuklarını temizledikten sonra rendeleyin. Kaşar peyniri, yumurta akı (sarısını üzerine sürmek için ayırın), beyaz peynir ,kıyılmış dereotu, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ,karabiber, kimyon ve tuzu ekleyip karıştırın.
3 tane baklavalık yufkayı üst üste tezgahın üzerine serin. Harcı beş parçaya ayırın. İlk parçayı yufkanın ucuna yayıp sıkı olmayacak şekilde rulo yapıp sarın.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin ortasından başlayarak yufkaları yerleştirin. Üzerine kızdırılmış 100 gr tereyağını gezdirin.
Yumurta sarısını çırpıp böreğe sürün ve 170C fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder