8 Temmuz 2014 Salı

Ev Yapımı Lahmacun

Geçenlerde dışarıda lahmacun yerken Bahra' mın Lahmacun için ağlaması ve bizim yediremeyişimiz içime dokundu ve ilk defa evde onun için lahmacun yaptım.sonuçta güvendiğiniz bir kasabınız varsa bebeklerde lahmacun yiyebilir:)
Dışarıdakilere göre hamuru biraz daha kuru oldu katlarken kırıldı daha sonra hepsini üstüste koyup kapak kapattım 5 dk da yumuşadı.
Birde iç malzemeyi hamura sürerken parmak uçlarınızla harcı hamur a gömmeye çalışın aksi hakde yerken dökülebilir


malzemeler
Hamuru için:
3 Su bardağı un
1/2 Bardak ılık su
1/2 Tatlı kaşığı kuru maya
1/2 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Tatlı kaşığı şeker
Yoğurmak için yeteri kadar su

Harcı için:
250 gram dana/kuzu karışık kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı ev yapımı domates salçası
1 çorba kaşığı ev yapımı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 kahve fincanı su
1 avuç kıyılmış maydanoz

Lahmacun Yapılışı:
Önce mayayı hazırlayın;  ılık su,şeker ve kuru mayayı bir kaseye koyup, karıştırın,15 dk bekletin.  Maya hazır olunca; unu eleyin ve ortasına bir çukur açın. Bu çukurun çevresine tuz ekleyin. Bekletilmiş mayayı bu havuza dökün. Göz kararı gereken miktarda su ile hamuru 3- 5 dk. yoğurup kulak memesi kıvama getirin ve bu hamur topunun üstünü streç film ile örtüp ılık bir ortamda, yaklaşık 2 katına çıkana kadar bekletin.Hamuru bekletirken de harcı hazırlayın;  soğanları ince ince yemeklik kesin. domatesin kabuğunu soyup ince ince kıyın
Kıymayı bir kaba koyup içine soğanları ekleyin.  
Sonra da salçaları, zeytinyağını, domatesi,suyu,karabiberi, kimyonu, pul biberi ve maydanozu ekleyip yoğurun, hepsi iyice karışsın.

Hamurun dinlenmesi bitince orta boy bir elma büyüklüğünde bezeler kopartın ve merdane ile incelterek yuvarlak şekilde açın.  Yuvarlak hamurların üzerine hazırladığınız harçtan yayın.  Fırını önceden 200-220 dereceye ısıtın.  Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin, lahmacunları dizin ve 10-15 dakika kadar fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...