30 Temmuz 2014 Çarşamba

Hazır Yufkayla Kolay Mantı

Malzemeler:
3  adet  yufka
150 gr. kıyma
1  adet  orta boy kuru soğan
1  tutam karabiber
1 tutam  maydanoz
1  tutam  tuz

sos için;
1 tatlı  kaşığı  tepeleme  salça 
3 çorba  kaşığı sıvı yağ
1,5  su bardağı  sıcak su
Yarım çay kaşığı kuru nane

Üzerine;
1  kase  çırpılmış yoğurt (mümkünse süzme yoğurt)
3  diş sarımsak
2 çorba  kaşığı  tereyağ
Yarım tatlı  kaşığı toz  kırmızı  biber
1 tutam  kuru  nane

Yapılışı:
Kıymaya yemeklik dopradığınız soğanı, maydanozu, tuzu  ve  karabiberi  ekleyip  karıştırın.
1  adet  yufkayı  düz  zemine  serin  ve  kenarlarından içe  doğru  biraz katlayın (dikdörtgen olacak)
iki karşılıklı ucuna  hazırladığınız  iç harçtan  yerleştirip  karşılıklı sıkıca  rulo  yapın.
Sardığınız  ruloyu  ortadan ikiye  kesin  ve yan yana koyup,2  cm. genişliğinde kesin.
Kestiğiniz  yufkaları  yağlanmış  fırın tepsisine  yerleştirin. Kare borcama tam geldi.
Tüm ruloları  tepsiye yerleştirdikten  sonra,yufkaların  üzerine  fırça  ile  hafif sıvı yağ  sürün  ve 200  derece  fırında  üzeri  kızarana  kadar  pişirin.
Yufkalar pişerken  salçalı sosu  hazırlayın.Bunun için,salça  ve  sıvıyağı sos tenceresine  alıp  kısık ateşte  kavurun.İyice  kavurulunca  suyu  ekleyip  kaynatın ve ocaktan alın.
Kaynattığınız  sosu, kızaran yufkaların  üzerine  gezdirin  ve 10-15  dakika  daha  pişirin.
Sosladığınız  mantı  pişerken,yoğurdu  hazırlayın. Yoğurdu  karıştırma  kabına  alın,sarımsak rendeleyip yeteri  kadar  tuz  ekleyip karıştırın.
Mantı ılındıktan sonra tereyağı tavaya  alıp,hafif kızarınca  altını kapatın ve toz biberi ekleyip karıştırın.Kuru  nane  ekleyin.
mantının üzerine önce  yoğurt,sonra  tereyağ  sosu  döküp  servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...