3 adet yufka
150 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 tutam karabiber
1 tutam maydanoz
1 tutam tuz
sos için;
1 tatlı kaşığı tepeleme salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı kuru nane
Üzerine;
1 kase çırpılmış yoğurt (mümkünse süzme yoğurt)
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam kuru nane
Yapılışı:
Kıymaya yemeklik dopradığınız soğanı, maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
1 adet yufkayı düz zemine serin ve kenarlarından içe doğru biraz katlayın (dikdörtgen olacak)
iki karşılıklı ucuna hazırladığınız iç harçtan yerleştirip karşılıklı sıkıca rulo yapın.
Sardığınız ruloyu ortadan ikiye kesin ve yan yana koyup,2 cm. genişliğinde kesin.
Kestiğiniz yufkaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kare borcama tam geldi.
Tüm ruloları tepsiye yerleştirdikten sonra,yufkaların üzerine fırça ile hafif sıvı yağ sürün ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yufkalar pişerken salçalı sosu hazırlayın.Bunun için,salça ve sıvıyağı sos tenceresine alıp kısık ateşte kavurun.İyice kavurulunca suyu ekleyip kaynatın ve ocaktan alın.
Kaynattığınız sosu, kızaran yufkaların üzerine gezdirin ve 10-15 dakika daha pişirin.
Sosladığınız mantı pişerken,yoğurdu hazırlayın. Yoğurdu karıştırma kabına alın,sarımsak rendeleyip yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın.
Mantı ılındıktan sonra tereyağı tavaya alıp,hafif kızarınca altını kapatın ve toz biberi ekleyip karıştırın.Kuru nane ekleyin.
mantının üzerine önce yoğurt,sonra tereyağ sosu döküp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder