8 Temmuz 2014 Salı

Kadınbudu Köfte


Malzemeler:

500 gr. köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı pirinç
Tuz,karabiber, kimyon
İsteğe göre köftebaharı
1 su bardağı un + 2 yumurta (Köfteleri bulamak için)
Sıvıyağ
Yapılışı:

Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince 500 gr kıymanın yarısını soğanların üzerine ilave edin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Kıymayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kıyma soğurken yarım su bardağı pirinci küçük bir tencerede su ile haşlayın ve süzün.
Haşlanan ve yumuşayan pirinçleri, kavurup soğuttuğunuz kıyma, baharatlar, 1 adet yumurta ve kenara ayırdığınız kıyma ile yoğurun ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenip toparlanan kıymanızdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve şekilledirin.
Kızartma işlemine geçmeden önce 2 yumurtayı bir kasede iyice çırpın.
Unu geniş kaba alın. Tavaya sıvıyağınızı koyarak kızdırın.
Hazırladığınız köfteleri önce una, daha sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Ilık yada soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...