6 Temmuz 2014 Pazar

Karnabahar Kızartması


malzemeler:
yarım göbek karnabahar
1 yumurta 
sıvı yağ 

dış harcı için:
1 su bardağı galere unu
tuz karabiber kırmızı toz biber
( dilerseniz hazır pane harcı kullanın ben tercih etmiyorum)

karnabaharları tek tek göbekten ayırın sert kök kısımlarını bıcakla kesin yıkayın ve 20 dk sirkeli limonlu suda bekletin daha sonra 10-15 dk suda haşlayın daha fazla haşlarsanız dağılır ve yerken içinden su çıkar
haşlanan karnabaharlar soğuyunca önce yumurtaya bulandırın sonra galeye unu ve baharatlarla hazırladığınız harca . kızgın yağda tüm yüzleri kızarana kadar kızartın

** haşlamadan da kızartabilirsiniz fakat içleri pişene kadar dışları fazlaca yanıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...