1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
3 yemek kaşığı tereyağ
tuz
1.5 su bardağı sıcak tavuk suyu
yapılışı
tavuk göğsünü haşlayın soğuyunca etlerini tiftikleyin. yarısından fazlasını pilava karıştırmak yarısından azını pilavın üzerine koymak için ayırın
2 yemek kaşığı tereyağda arpa şehriyeyi kavurun sonra pirinçleri biraz kavurun tiftik tavukları da atıp bir iki kez karıştırıp sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin kapağını kapatın orta ateşte suyunu çekene kadar göz göz olana kadar pişirin,pişince üzerine kağıt havlu serip 10 dk demlendirin bu arada bir yemek kaşığı kızgın tereyağda üzeri için ayırdığınız tiftik tavukları 3 dk çevirin biraz tuz atın fazla kızarmalarına ve kurumalarına izin vermeyin.
kasenin dibine kavurduğınuz tavuklardan koyup üzerini pilavla doldurup ters çevirip servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder