30 Temmuz 2014 Çarşamba

Karışık Kızartma

Malzemeler:

Köfte için;
yarım kg dana kuzu karışık kıyma
1 adet mor soğan
1 su bardağı ekmek içi( galeta unu da olabilir)
1 silme çay kasığı karabiber
1 silme çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Kızartmak için az sıvıyağ 

 sebzeler;
patlıcan
kabak
patates
biber
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ 

Sos için;
3 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ 

Yapılışı:

köfte malzemeleri karıştırılır, eğer çok kuru diyorsanız azıcık su ilave edilebilir.
buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra şekil verilir.

Patlıcanlar alacalı soyulur halka şeklinde dilimlenip tuzlu suda 15 dk bekletilir.

Biberler yıkanır.

Patatesler soyulup yıkanıp kurulanır ve dilimlenir.

 Kabaklar yıkanıp kazınır ve halka halka doğranır.

Tavaya bol sıvıyağ koyulup kızdırılır. Önce patatesler kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınır.
sonra sırasıyla kabak, patlıcan ve biber kızartılır.
Köfte ayrı bir tavada az yağda kızartılır.

Domates sosun hazırlanışı:
domatesler yıkanıp soyulup incecik rendelenir.
tereyağ tavaya alıp eritilir 
erimiş tereyağa domatesler eklenir
soyulup ezilmiş sarımsaklar da ilave edilip 3-4 dk kaynatılır

Servis edilirken istenen kızartmalar tabağa alınır üzerine sos dökülür, istenirse yanına 2 kaşık süzme yoğurt koyulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...