10 Temmuz 2014 Perşembe

Patatesli Pamuk Poğaça

Pamuk gibi yumaşacık anne poğaçasını denemenizi tavsiye ederim

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
2 yumurta akı
Bi tutam tuz
5 çorba kaşığı şeker
Alabildiğine un ( yumuşak olacak)

iç malzeme:
4 patates
2 orta boy soğan
Karabiber
Tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ

üzeri için yumurtanın sarıları ve çörekotu- susam karışımı 

Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurun üzeri kapatılıp iki katına çıkana kadar ılık ortamda mayalanması bekletilir.( hamur kabı ılık suya oturtulabilir ya da her tarafı örtü ile sarılabilir)

Hamur mayalanırken patatesler haşlanır.
Haşlanan patatesler ezilir.
Soğanlar rendelenir ya da incecik kıyılır( rondodan geçirilebilir)
soğanlar patateslerin üzerine eklenir.
Sıvıyağ, tuz, karabiber eklenip iç malzeme hazır edilir.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparılır, tepside parmak uçları ile açılıp içine 1 yemek kaşığı iç harç koyulur, kapatılır.
Tüm hamura aynı işlem yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve susam-çörekotu karışımı sürülür. 
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir( yaklaşık 45 dk)

Bu ölçülerle 2 fırın tepsisi poğaça çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...