Annemin sütlü tatlıları farklıdır. Bu da onlardan biri. Her zaman yaptığımız kabak tatlısının kabağı değil bu kara kabaktan yapılıyor.
Malzemeler:
1 orta boy kara kabak
1 lt süt
2 su bardağı şeker
Kabağı kaynatmak için üzerine çıkacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabak kendi dilimine göre kesilip soyulur, daha sonra yaklaşık 2 parmak genişliğinde dilimlenir.
Dilimlenen kabaklar tencereye alınır, üzerine çıkacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip 2 dk kaynatılır ve süzülüp fırın tepsisine yerleştirilir.
Tepsideki kabakların üzerine 2 su bardağı toz şeker dökülür.
Şekerin üzerine kaynar süt dökülüp 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 45 dk) pişirilir.
Sıcak ya da soğuk soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder