11 Temmuz 2014 Cuma

Meyhane Pilavı

Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 orta boy domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
Büyük boy Kuru soğan
 kırmızıbiber, maydanoz
1yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak

yapılışı:
Bulgurumuzu ayıklıyalım. Ayrı , ayrı kaselere malzeme listemizdeki malzemeleri küçük küçük doğrayalım. Hepsi hazır olsun. Tenceremize zeytinyağını döküp önce kuru soğanı ve sarımsağı kavuralım. salçaları da ekleyelim.Domateslerimizi atalım ve karıştıralım. Tuz, karabiber, isteğe bağlı pul biberi atalım . 2 su bardağı eğer varsa et suyu , yokda çeşme suyu döküp kaynatalım. Kaynayan suya temiz bulgurumuzu salalım. Ocağın altını kısalım ve yavaş yavaş az suluca pişsin. aon 5 dk da haşlanmış nohutlarıda ilave ederek servis tabağımıza alalım. Üzerine isteğe bağlı maydonoz kıyabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...