pandispanya malzemeleri: (26 cm'lik kalıp için)
5 adet yumurta- akları ve sarıları ayrılmış,
1 su bardağı şeker,
aldığı kadar un ( 1.5 su bardağı civarı)
1 fiske tuz.
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı kakao
ara krema malzemeleri :
2 yumurta sarısı
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
isteğe bağlı kakao
ganaj malzemeleri:
200 ml ( 1 paket) süt kreması
250 gr küvertür çikolata
süsleme malzemeleri:
lacivert şeker hamuru 250 -350 gr
beyaz şeker hamuru 100 gr
açık mavi şeker hamuru 50 gr
pandispanya yapılışı:
yumurta sarılarını kremamsı kıvam alana kadar çırpın,yoğurt ve yağı ekleyip bir dk daha çırpın
Yumurta aklarını ayrı bir kapta tuzla birlikte azar azar şeker ekleyerek kar gibi olana kadar çırpın,
Unu ve kakaoyu eleyin,
Yumurta sarılarını aklara ekleyip bir tahta kaşık veya spatulayla akları söndürmemeye çalışarak karıştırın,
Unu ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyerek ve topak kalmamasına dikkat ederek
ekleyin.kelepçeli kalıbınızı asla yağlamayın kekiniz bu şekilde kalıba tutunarak daha iyi kabarır altındaki dairenin ölçüsünde yağlı kağıt kesip dibine yerleştirin.
180 derecede 45 dk kadar kontrollü olarak pişirin.iyice soğumadan kesinlikle çıkartmayın
krema yapılışı :
sırasız tüm malzemeyi tencerede karıştırın daha sonra ocağı açın orta
ateşte fokurdayana kadar çırpma teliyle sürekli çırpın soğuyunca kullanın
ganaj yapılışı :
pandispanyamızın en dışını kaplayacağımız çukulata kremasadır
diğer kremalardan farkı donarak
sertleşmesidir böylece hem düzgün yüzeyli bir pastamız hemde şeker
hamurunu taşıyacak bir tabanımız olur
şunu unutmayın krem şanti veya diğer kremalarla kapladığınız pastaları şeker hamuru ile süsleyenezsiniz ıslanır, alttan
akar ve pastanız ezilir.
ganajı bir gece önceden hazırlayıp
buzdolabında bekletin kullanmadan bir
saat önce çıkarın nutella kıvamına gelince pastanın tüm dış yüzeyini
bununla kaplayın ve dolapta dondurun
tamamen sertleşince şeker hamuruyla kaplayacağız
yapılışı kolay 250 gr küvertür çukulatayı
parça halde alın bütün aldıysanız bıçakla yada rendeyle ufak parcalara ayırın 1 pkt 200 gr kremayı ocakta
birkac kez göbek atana kadar ısıtıp ocaktan alın parca cukulatanın tamamını içine atıp homojen eriyene
kadar hızla karıştırın ve dolapta dondurun unutmayın kullanmadan 1 saat önce dışarı çıkarıcaz ve kremayı
asla fazla kaynatmayın sulanıyor
artık pastamızı birleştirebiliriz. iyice soğuduğundan emin olduğunuz pandispanyayı kelepçeden çıkarın pasta testeresiyle katlara ayırın isterseniz katların iç yüzünü sütle ıslatın ve ara kremasını sürün isteğe bağlı meyve dizin pastayı kapatın tüm dışını ganajla sıvayın ve buzdolabında ganajın donmasını bekleyin pastanın dışı sertleşince şeker hamuruyla kaplayabiliriz
önce en alttaki lacivert şeker hamurunu yapışmaz merdaneyle açın mutlaka altına nişasta serpin yeterli büyüklükte açtığınıza emin olunca merdaneye bir kat dolayayark pastanın üzerine bırakın avuçlarınızla üzerini düzeltip yanları sıvazlayarak inin buruşuk olmamasına dikkat edin fazlalıkları rulo ile kesin üzerine fotodaki gibi beyaz açık mavi daireleri göz karararı açıp sırayla suyla yapıştırın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder