4 Ağustos 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Cevizli Baklava


Yapımı risksiz ev baklavası tarifi. daha önce tarifi yayınlamıştım ama dilim halini eklemeye bir türlü fırsat bulamamıştım.

Malzemeler:
250 gr yumuşamış tereyağ
1,5 su bardağı süt
4 oda ısısında yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 kg un ( 1kg lık paketten yarım su bardağı kadar artacak)
Açmak için 2 paket mısır nişastası


Fırınlamadan öncesi için 500gr kaynar tereyağ

Şerbeti için;
7 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

İçi için; 1 kg kadar çekilmiş ceviz fındık karşımı

Yapılışı:

Hamur malzemelerinden önce sıvı olanlar bir araya getirilir. En son un ve kabartma tozu elenerek azar azar eklenir. oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.

Hamur 5 eşit parçaya ayrılır. herbir parça da parçalanıp 20 topak yapılır. ( yani 20x5 topak olacak)

Küçük hamur topakları bol nişastayla tatlı tabağı büyüklüğünde açılır (15-20cm) 
Aralarına bolca nişasta sürülüp 20 açılan hamur üstüste koyulur.
üstüste 20 hamur açılabildiği kadar açılır ( tepsiden büyük açılacak, tepsiye koyduktan sonra kenarlarım kesip içine atabilirsiniz)
Açılan hamur tepsiye yerleştirilip üzerini örtecek kadar bolca fındık ceviz serpilir.
Diğer topaklara da aynı işlem uygulanır.

bütün hamurlar bittikten sonra baklava dilimlenmeye başlanır. Önce tam ortadan + olacak şekilde kesilir. Sonra her bir dilim üçgen üçgen kesilip baklava dilimi oluşturulur.

500gr tereyağ tavada eritilip kaynatılır. Kaynayan tereyağ eşit bi şekilde baklavanın üzerine dökülür.

160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişer. (1 saat kadar) soğumaya bırakılır.

Şerbet için su ve şeker tencereye koyulup kaynamaya başlaması beklenir. kaynadıktan 15 dk sonra şerbetin birazı baklavaya dökülür. kalanına 1 yemek kaşığı limon eklenir. Baklavanın üzerine dökülür. (bu sırada şerbet kaynıyor olacak)

En az 1 gece bekletilip servis edilir.

#baklava #evyapımı #kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...