4 tane temizlenmiş çanak enginar
1 su bardağı kabukları soyulmuş iç bakla
1 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
bir kaç dal dereotu
1 kesme şeker
zeytinyağı
limon
tuz toz kırmızı biber
1 diş sarımsak
yapılışı:
zeytinyağında doğranmış soğanı ve kıyılmış sarımsağı hafifçe öldürün enginarları dörde bölüp ekleyin üzerini kapatacak kadar su ekleyin limon sıkın tuz ve küp şekeri atın enginarlar yumuşayana kadar pişirin sonra iç baklayı ekleyin ( bakla çabuk pişer baştan koymayın) doğranmış kırmızı biberi toz kırmızı biberi atıp bakla da yumuşayana kadar ( dikkat edin dağılmasın) pişirin ocağı kapatmadan dereotunu kıyıp son 5 dk da ekleyin soğuyunca servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder