5 adet hazır yufka
500 gr ıspanak
1 adet soğan 100 gr ufalanmış beyaz peynir
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
yumurta sarısı
susam
yapılışı:
HAZIRLANIŞI:
Ispanakları yıkayıp süzün. ayıklayın ve doğrayın .Soğanı piyazLık doğrayın. Ispanakları, soğanı ve ufalanmış peyniri karıştırın,biraz tuz karabiber atın. iç malzeme hazırdır. Fırın tepsisini fırça yardımıyla iyice yağlayın yada yağlı kağıt serin.Yufkalardan bir tanesini alıp tepsinin üzerine tam açın. Üzerine elinizle sıvı yağ serpin, ince telli bir elek yardımı ile göz kararı unu yağlı yufkanın üzerine eleyin. Yufkayı ikiye katlayıp yarım ay şeklini elde edin. Tekrar yağı ve unu serpin.Yufkanın düzve geniş kısmına harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye kesip yağlı tepsiye yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. En son hamurların her birini U parmak eninde dilimler halinde kesin. üzerilerine yumurta sarısı sürün susam ekin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder