27 Ağustos 2014 Çarşamba

Közlenmiş Kırmızı Biber

Kırmızı biberleri yıkayıp, iyice kurulayın.

Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. Yaklaşık 30-35 dakika fırında ara ara terstüz ederek közleyin. Bu esnada biberlerin kabukları tamamen kabarmaya ve rengi koyulaşmaya başlayacaktır.

Közlenen biberleri fırından alıp, ılımaya bırakın. Daha sonra kabuklarını parçalamadan soyun. Saplarını çıkarın. Boylamasına bıçak ile bir çizik atarak, iç çekirdeklerini temizleyin.

Közlenen biberleri daha kolay soyulması için, sıcakken bir poşete koyun. Poşetin ağzını sıkıca kapatın. Soğuyana kadar bekletin.

Közlenen kırmızı biberleri bütün ya da dilimleyerek, salatalarda, çorbalarda ve meze olarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...