Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi İçin
250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
Tuz, karabiber, pul biber
1 kaşık sıvı yağ
Üzeri İçin
1 adet yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:
Hamur malzemelerini derin bir kapta birleştirin unun hepsini eklemeyin yoğurdukca kovamına göre azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamuru ceviDen biraz büyük bezelere ayırıp üstü kapalı olarak 30 dakika dinlenmeye bırakın.Hamur dinlenirken, soğanları küp küp doğrayın ve yağda pembeleştirip, üstüne kıyma ve baharatları da ekleyip güzelce karıştırun kıyma pişmeye yakın patatesleri rendeleyip karışıma ekleyin
Kıyma pişince bir kenarda ılınmaya bırakıyoruz.fırına gireceği için patateslerin tam pişmesiNe gerek yok. Dinlenen hamur bezelerini elinizle oval açıp her iki kenarına bıcakla ortaya cok yaklaşmadan cunku buraya kıymalı iç konacak ikişer kesik atın böylece her kenarda üç şerit olacak.harcı ortasına şeritleri saç örgü yapar gibi sağlı sollu üzerine kapatın
Kapattığınız poğaçaların üstlerine yumurta sarısı sürüp, dilerseniz çörek otu serpin .önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder