31 Aralık 2014 Çarşamba

Sütlü Kereviz Çorbası

Malzemeler:
1 orta boy kereviz
1 havuç
1 patates
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kasığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
tuz
5 su bardağı su ( ya da tavuksuyu)

Yapılışı:
Kereviz, patates, havuç, soğan, sarımsak doğranıp suyun içinde yumuşayana kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır un ilave edilip kavrulur. yumuşayan sebzelere unlu karışım ve tuz ilave edilip blanderdan geçirilir. Son olarak 1 barsak süt ilave edilip bir taşım kaynatılır.

#bebek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...