19 Şubat 2015 Perşembe

Sebzeli Et Güveç


malzemeler : 4 kişilik
400 gr kuşbaşı et
2 adet soğan 
4 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 -3 adet sivri biber 
4 adet domates
2 -3 diş sarımsak
zeytinyağı 
tuz karabiber kekik
salça

yapılışı :
normalde tüm malzemeler çiğ olarak güvece yerleştirilir ben ilk defa yaptığım ve fırınıma cok güvenmediğim için eti mühürleyip daha lezzetli olacağını düşündüğüm için de soğanı çok az kavurup kullandım. 
güveç yaparken dizme sırası zor pişen en alta mantığıyladır.
her dizimden sonra kaşığın tersiyle malzemeyi bastırın
zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanı çok az kavurun yarısını güvecin dibine yayın kulbaşı etleri kızgın tavaya atarak mühürleyin su salıp su yu tekrar cekene kadar pişirin bu aşamada ete yağ eklemeyin. mühürlenen etleri soğanın üzerine yayın tuz karabiber kekik serpin doğranmış sarımsağın yarısını serpin. irice ve küp doğradığınız çiğ patatesleri koyun . yemeklik doğradığınız biberleri kalan soğanı ve domatesin yarısını koyun yine küp ve iri doğradığınız patlıcan ve kabakları koyun üzerine koyun kalan sarımsak sivri biber ve domatesleri en  üstekoyun tuz ve baharat atın 2 çay bardağı su biraz zeytinyağı ve salçayı karıştırıp güvece dökün ağzını aliminyum folyo ile kaplayın varsa kapağını kapatın 180* ısıtılmış fırında 1-1.5 saat pişirin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...