malzemeler:
10 çorba kaşığı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
1.5 su bardağı süt
1 adet limon suyu
3 çorba kaşığı un
Süslemek için:
1 su bardağı hindistan cevizi
ağzı için fındık yada kayısı
gözler için damla çikolata
yapılışı:
tüm malzemeyi tencerede karıştırın
orta ateşte koyılasana kadar çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin fokurdamaya başladıktan bir dk sonra ocaktan alın
(daha önceden hazırlamamız gerekiyor) kaselerin içini streç filmle kaplayın muhallebiyi kaselere paylaştırın ( çorba kasesi çok büyük oluyor fincan olabilir)
soğuyunca buzdolabında 4-5 saat bekletin ters çevirerek çıkartın üzerlerine hindistan cevizi serpin göz ve ağzını yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder