11 Haziran 2014 Çarşamba

Süslü Cupcakeler ( Muffin)


bahramın ilk doğumgününde hazırladığım süslü cupcakeler

malzemeler:
3 adet yumurta(oda sıcaklığında),
1 bardak toz şeker,
Yarım bardak sıvı yağ,
1 bardak yoğurt (süt-yoğurt karışık olabilir),
1 paket kabartma tozu,
2-3 kaşık kakao,
2,5 bardak un.

süslemesi için:
1 paket pasta kreması tozu
500 ml süt
sıvı gıda boyası
yenilebilir muffin süsleri
böğürtlen/ çilek şeklinde jelibon
  
iç dolgusu için :
yarım paket labne 
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 çay pardağı pudra şekeri

yapılışı :
önce iç dolgusunu hazırlıyoruz. labne pudra şekeri ve hindistan cevizini bir kapta karıştırarak yoğuralım bu karışımdan muffinlerin ortasına topçuklar yapacağımız için kıvamlı olmalı cıvık olursa hindistan cevizi ekleyerek hamur kıvamına getirin ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 1 saat buzdolabında bekletin. 



şimdi muffin leri hazırlayacağız.
Bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım ve iyice çırpalım.

İçine diğer malzemeleri ilave edelim. (unu kontrollü ilave edelim)

Hazırladığımız karışımı cupcake kalıplarının çeyreğine kadar dökelim sonra buzdolabındaki hindistan cevizi toplarımızı ortalarına yerleştirip kalan karışımı da üzerlerine paylaştıralım. kapların yarıyı biraz geçeçek şekilde dolması gerekiyor. Önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dk. pişirelim.

Cupcakeleri fırından çıkardıktan sonra, üzerleri düzgün olsun diye, fırın kağıdının üzerine ters koyalım ve soğumaya bırakalım.



süslemesi:
pasta kreması tozunu göz kararı 4 parcaya ayırıp ayrı kaplara koyuyoruz her birine bir çay bardağı süt ekleyip mikserle çırpıyoruz istediğiniz renkteki  sıvı gıda boyalarını krema kıvamlanınca ekleyip 30 sn daha çırpın. süsleme için 4 Ayrı renkte kremamız hazır. sıkma pompalarıma doldurarak muffinleri fotoğraftaki gibi süsleyin. üzerlerine pasta malzemeleri satan yerlerde bulabileceğiniz yenilebilir muffin süslerini serpin. en tepelerine ben meyve şekilli jelibonlardan koydum. gercek meyveler bekledikçe sulanıp kremanızı ve görüntüyü bozabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...