11 Haziran 2014 Çarşamba

Kıymalı Lazanya

Hemen, her malzemeyle hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet. Hamur işi sevenler bayılacak. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler (2 kişilik) :

İç harcı için;
200 gr kıyma
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı salça

Başemel sos için;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber

6 yaprak barilla lazanya (haşlanmıyor)

Üzeri için 1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı:

Kıyma tavaya koyulur, suyunu salıp çekene kadar kavrulur
Salça tuz ve karabiber ilave edilir biraz kavrulur ocak kapatılır

Başemel sos için ayrı bir tencereye tereyağ ve un koyulup tereyağ fokurdayana kadar karıştırılır
Üzerine süt yavaş yavaş ilave edilir ve koyulana kadar karıştırılır
Tuz ve karabiber ilave edilip Ocak kapatılır

Küçük bir fırın tepsisine biraz başemel sos dökülür üzerine yanyana 2 tane lazanya yaprağı yerleştirilir
lazanya yapraklarının üzerine kıymalı harcın yarısı dökülür ardından Başemel sostan bolca dökülür
2 adet lazanya yaprağı yerleştirir ve kalan kıymalı harç koyulur, Başemel sos dökülür
en üste 2 adet lazanya yaprağı yerleştirilip kalan başemel sos dökülür ve kaşar rendesi yayılır
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

Not: ben bu tarifin iç harcına zaman zaman havuç, patates rendeliyorum. Kırmızı ve yeşil biber koyuyorum. damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...