11 Haziran 2014 Çarşamba
Etimek Tatlısı- Yalancı Ekmek Kadayıfı
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
Muhallebi için
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un ( tepeleme )
2 paket vanilya
üst Kreması için:
paket kremşanti
Kremşanti için 1 su bardağı
şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı kaynar su
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Şerbeti için şeker tencerede kavrulur esmerleşince üzerine kaynar su ilave edilir
Etimekler kare borcama sıralanır ve kaynar şerbet üzerine eşit olarak dökülür
Muhallebi malzemeleri ayrı bir tencerede pişirilir ve şerbetli etimeklerin üzerine dökülür
Kremşanti 1 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpılır muhallebinin üzerine yayılır
Üzerine bolca hindistan cevizi serpilip 1 gece buzdolabında dinlendirilip ertesi gün servis yapılır
NOT: Muhallebisinde şeker olmadığından şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif oluyor. Denemenizi tavsiye ederim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder