11 Haziran 2014 Çarşamba

Etimek Tatlısı- Yalancı Ekmek Kadayıfı


Malzemeler:

1 paket tuzsuz etimek

Muhallebi için
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un ( tepeleme )
2 paket vanilya

üst Kreması için:
paket kremşanti
Kremşanti için 1 su bardağı 

şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı kaynar su

1 su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:

Şerbeti için şeker tencerede kavrulur esmerleşince üzerine kaynar su ilave edilir
Etimekler kare borcama sıralanır ve kaynar şerbet üzerine eşit olarak dökülür
Muhallebi malzemeleri ayrı bir tencerede pişirilir ve şerbetli etimeklerin üzerine dökülür
Kremşanti 1 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpılır muhallebinin üzerine yayılır
Üzerine bolca hindistan cevizi serpilip 1 gece buzdolabında dinlendirilip ertesi gün servis yapılır

NOT: Muhallebisinde şeker olmadığından şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif oluyor. Denemenizi tavsiye ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...