15 Haziran 2014 Pazar

Katmer Poğaça

malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta ( sarısı üstü için ayrılacak)
1 yemek kaşığı toz maya ( ya da yarım paket yaş maya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar)
Arası için 75 gr kadar oda sıcaklığında tereyağ
İçi için beyaz peynir maydanoz

Hazırlanışı:
Mayayı yarım çay bardağı suda eritin
diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğurun
Hamuru 8 bezeye ayırıp tabak kadar açın
Açılan hamurların arasına tereyağ sürün üst üste sıralayın
Hamuru büyükçe açın
Pizza dilimi gibi kesin, iç malzemeyi koyup sigara böreği gibi sarın
30 dk tepside mayalandırın
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiştirin
180 derece kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Tarifi patatesli de uygulayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...