16 Haziran 2014 Pazartesi

Kıymalı Yaprak Sarması







İlk sarma denemem :)

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
250 gr yağsız kıyma
2 yemek kaşığı ayçiçek veya zeytin yağı
2-3  adet kuru soğan
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 adet orta boy domates (rendelenmiş)

1 tatlı kaşıgı biber salçası
tuz, karabiber, nane, kırmızı pul biber (damak zevkinize göre baharat çeşitlerini arttırabilirsiniz)
yarım su bardağı ince ince doğranmış  maydanoz
yarım kg  salamura yaprak
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 su bardağı su yaklaşık olarak

yapılışı:
Yemeklik doğranan soğanları ve sarımsağı ayçiçek yağında pembeleşene  kadar 1-2 dk  kavurunuz. Daha sonra kıymayı ekleyerek kavurmaya devam ediniz. Kavrulan bu karışıma pirinci yıkayıp ekleyiniz, biraz daha kavurun. Ardından rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyerek karıştırınız. Ardından 1 bardak sıcak  suyu, baharatları, tuzunu  ve maydonuzu ilave edip karıştırınız. 2 dk kaynadıktan sonra ocağı kapatıp demlenmesini salayınız.
Salamura yapraklar tuzlu olabilir yaprakların fazla tuzunun gitmesi için sıcak suya 2-3 dk bekletip yıkayıp süzgece alınız. Yapraklarımız ve  karışımımız sarılmaya hazır. Sardığınız yaprakları tencereye dizin, üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını koyunuz ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin fakat suyun sarılmış olan yaprakların üstünde 1 parmak fazla olmasına dıkkat ediniz. Tencerenizin  ebadına göre değişebilir bu yüzden 2 bardaktan fazla yada eksik olabilir. Kaynamaya başladığında altını kısıp  suyunu çekene kadar pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...