11 Haziran 2014 Çarşamba

Panna Cotta




çok sevdiğim bir italyan tatlısı

 malzemeler: 4 kişilik 500 ml süt 1 paket krema( 200 ml) 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 4 tatlı kaşığı pudra şekeri 2 tatlı kaşığı toz sığır jelatini ( yerine 3 tatlı kalışığı un kullanabilirsiniz fakat jöleyle daha pürüzsüz bir tatlı elde edersiniz) 1 paketvanilin yarım paket çilek jölesi ( hazır toz karışımlar) sade dondurma çilek 

 yapılışı: süt , krema, pudra şekeri, jelatin , nişasta ve vanilin derin bir tencerede çırpma teliyle iyice karıştırılır daha sonra orta ateşte yine çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvamlanana kadar pişirilir. sunum bardağına hepsi dolmayacak şekilde paylaştırılır. 40 dk kadar soğuyunca 250 ml su kaynatılır bir kaba dökülür üzerine yarım paket toz haldeki çilek jölesi dökülerek karıştırılır hepsi eriyince soğumadan bardakların üzeri bununla tamanlanır. buzdolabında en az 2 saat soğutulur. servisten önce üzeri dondurma ve çilekle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...