11 Haziran 2014 Çarşamba
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Misafirlerinize kolay ikram edebileceğiniz güzel bir lezzet!
Malzemler:
Keki için;
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
Kreması için;
75 gr. tereyağı
yarım su bardağı un
yarım kaşık nişasta
1 su bardağından biraz eksik şeker
1 paket vanilin
yarım litre süt
Ayrıca;
Soğuk süt
Muz
Yapılışı:
Önce keki hazırlayıp 175C fırında pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın: Margarin, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan malzemeleri ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırıp soğutun.
Kek pişince hafif soğutup çay bardağıyla kesin. Artan kısımları blenderla ufalayın ve geniş bir kaseye alın.
Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte batırın. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyun. Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın etrafını elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatın. Elinize alıp avucunuzla biraz daha düzeltin. Aynı işlemi tüm daireler için tekrarlayın.
Dilerseniz kremaya toz kremşanti ekleyip çırparak farklı bir lezzet elde edebilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder