15 Haziran 2014 Pazar

Şeker Hamurlu Kurabiye


Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket oda ısısında margarin
1 çay bardağı mısır nişastası ( dilerseniz bunu un da yapabilirsiniz ama kurabiye daha sert olur)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Çay kaşığının ucuyla kabarma tozu ( hiç konmayadabilir)
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un 

yapılışı:
Tüm malzemeler biraraya getirilerek yoğurulur
çok sertolöaysn bir hamur elde edilir
hamur kapalı bir kaba koyulup buz dolabında 20-30 dk bekletilir
buzdolabundan çıkan hamur merdsne ile yarım santim kalınlığında açılıp istenilen kalıpla kesilir
180 derecede ısınmış fırında 10 dk kadar pişirilir
fırının tel ızgarası üzerinde sogutulur
istenilen renk şeker hamuru yoğurularak yumuşatılır merdane ile ince açılır istenilen kalıpla kesilir
soguyan kurabiyelerin üstüne bal sürülür ve kesilen şeker hamuru yapıştırılır
başka renk şeker hamurları şekillendirilerek su yardımıyla yapıştırılır

bu tarifle 20-25 kurabiye oluyor
kurabiyeye şeker hamuru bal ile şeker hamuru şeker hamuruna su ile yapıştırılıyor
buzdolabında bekletilmezse kurabiue pişnce küçülğyor com bekletilirse yayılıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...