16 Haziran 2014 Pazartesi

Sütlü Ispanaklı Ev Böreği


malzemeler:
800 gr ıspanak ( ayıklanmış hali 300-400 gr)
200 gr krema yada kaymak
bir bardak süt
2 yumurta 
iki çorba kaşığı un 
tuz

hamuru için :
4 su bardağı un
1.5 su bardağı su
tuz

yapılışı:

derin bir kaba ayıklanmış çiğ ıspanağı kremayı sütü unu tuzu sıvı yağı ve 2 yumurtayı koyun iyice karıştırıp buzdolabında en az 1 saat bekletin

bu esnada hamurumuzu yapıcaz 
ılık su yu derin bir kaba dökün tuzu ekleyin unu azar azar ekleyerek yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun üzerini streçleyip yarım saat dinlendirin
dinlenen hamuru 6 yuvarlak parcaya ayırın merdane ile 0.5 cm kalınlığında açın
fırın tepsisini yağlayın açtığınız hamurlardan birini ellerenizle çakererek inceltip uzatın ve tepsi tabanına kenarları sarkacak şekilde yerleştirin hamurun üzerini yağlayın( sıvı yağ yada erimiş tereyağı) açtığımız diğer hamuru tabandaki den daha az çekerek üzerine yerleştirin tekrar yağlayın aynı şekilde üzerine bir hamur daha koyun ama yağlamayın dolaptKi için  üçte birini koyun ( sütlü şekilde) üzerine bir hamurdaha koyun tekrar iç koyun (iç koyduğunuz katları yağlamayın) üzerine tekrar hamur ve diğer katlardakinden daha az iç koyun hamurla kapatın yağlayın kslsn içi ( 1 avuç kadar ) sütüyle birlikte en üste dökün kenarlardan sarkan hamuru büzerek en üste toplayın 180 * de 40 -45 dk pişirin
üzerine çörek otu vs yumurta sarısı yok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...