iç malzemesi :
yarım kg tavuk göğsü
kaşar peyniri
1 büyük soğan
1 adet yeşil biber
karabiber tuz toz kırmızı biber
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
zeytinyağı
krep malzemeleri:
3 yumurta
1,5 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
tuz
aldığı kadar un
bağlamak için:
yeşil soğan
yapılışı:
önce iç harcımızı hazırlıyoruz soğanı, biberleri, sarımsağı ve haşladığımız tavuk göğsünü doğruyoruz geniş bir tavafa kızdırdığımız zeytinyağına önce soğanları 2 dk sonra biberleri kavrulunca tavuk etini birkaç dk sonra sarımsak ve baharatları atıp kavuruyoruz soğuması için kenara koyuyoruz
derin bir kapta krep malzemelerini çırpıcıyla karıştırıyoruz hamuru hem akışkan olucak ama çok sıvı değil bozadan biraz ince olucak krep tavasında yuvarlak krepleri pişiriyoruz
her yuvarlak krebin ortasına bir miktar tavuklu harcdan koyup isteğe bağlı biraz kaşar rendesi atıp kenarlarından yukarıda toplayıp bohça şekli veriyoruz kürdanla sabitleyip yeşil soğanla kurdela yapıyoruz önceden ısıttığımız 180 * fırında 15 dk pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder