16 Haziran 2014 Pazartesi

Tavuklu Bohça Krep


iç malzemesi :
yarım kg tavuk göğsü
kaşar peyniri
1 büyük soğan
1 adet yeşil biber
karabiber tuz toz kırmızı biber
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
zeytinyağı

krep malzemeleri:
3 yumurta
1,5 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
tuz
aldığı kadar un

bağlamak için:
yeşil soğan

yapılışı:

önce iç harcımızı hazırlıyoruz soğanı, biberleri, sarımsağı ve haşladığımız tavuk göğsünü doğruyoruz geniş bir tavafa kızdırdığımız zeytinyağına önce soğanları 2 dk sonra biberleri kavrulunca tavuk etini birkaç dk sonra sarımsak ve baharatları atıp kavuruyoruz soğuması için kenara koyuyoruz
derin bir kapta krep malzemelerini çırpıcıyla karıştırıyoruz hamuru hem akışkan olucak ama çok sıvı değil bozadan biraz ince olucak krep tavasında yuvarlak krepleri pişiriyoruz
her yuvarlak krebin ortasına bir miktar tavuklu harcdan koyup isteğe bağlı biraz kaşar rendesi atıp kenarlarından yukarıda toplayıp bohça şekli veriyoruz kürdanla sabitleyip yeşil soğanla kurdela yapıyoruz önceden ısıttığımız 180 * fırında 15 dk pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...