2 Kasım 2014 Pazar

El Açması Börek - Sütlü Pide

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı kadar ılık su

Hamur malzemeri kulak memesi kıvamında yoğurulur ve 16 bezeye ayrılır.


İç harç malzemeleri:
Yarım kg ıspanağın yaprakları 
3 orta kalınlıkta pırasa
1 kutu Krema
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta 
Varsa 1 yemek kaşığı kaymak
2 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber 

Yapılışı:
öncelikle ıspanaklar yıkanıp yaprakları doğranır ve bir miktar suda haşlanır ( ben köklerinden yemek yapraklarından börek yapıyorum)
Pırasa ince ince kıyılıp bir miktar suda haşlanır.
(Ben bu işleri önceden yapıp dondurucuya koyuyorum.)
Haşlanan ıspanak ve pırasalar süzülür ve üzerine diğer harç malzemeleri eklenip iyice karıştırılır.

Bezelere ayrılan hamurlar çay tabağından biraz büyük açılır. Aralarına sıvıyağ sürülüp üst üste 9 hamur koyulur kenara ayrılır. Kalan 7 hamur da açılıp araları yağlanıp üstüste koyulur. üstüste 9 olan hamur iyice unlanıp tepsinin kenarlarından sarkacak kadar açılır ve bu şekilde tepsiye yerleştirilir. Hazırlanan iç harç içine dökülür. Kalan 7 hamur iyice unlanıp tepsiden az büyük açılıp böreğin üstü kapatılır. Dışa taşan hamur içe doğru kıvrılıp böreğin üstü yağlanır. 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. (fırının alt rafında pişirirseniz altı daha iyi kızarıyor)
Fırından çıkınca üzerine biraz su serpilip bez ile örtülür ılınınca servis edilir.

Not; anlatması uzun oldu ama kolay bir bir börek. İç harcının ıspanak ve pırasasını daha önce hazırlarsanız daha pratik oluyor. Açamam diye korkmayın mutlaka deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...