16 Haziran 2014 Pazartesi

Spagetti Bolognese

gerçek spagetti bolonez kısaca kıymalı makarna değildir. emek ister. orjinaline en yakın şekilde yaptığım tarifi paylaşıyorum şimdi 

malzemeler : 3-4 kişilik 
1 paket spagetti ( ben barillanın yassı spagettisini tercih ediyorum)
300 gr orta yağlı dana kıyma 
4-5 orta boy domates
2 yeşil biber
1 küçük havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz karabiber kekik
zeytinyağı
çay kaşığı ucuyla tarçın
defne yaprağı
1 çorba kaşığı kırmızı şarap( kullanıyorsanız)

yapılışı: 
bir taraftan derin tencerede sıvı yağ ve tuz koyduğumuz kaynayan suda spagettimizi haşlayalım diğer tarafta geniş bir ve cok derin olmayan tencerede zeytinyağında ince doğradığımız soğan ve biberleri kavuralım. havucuda incecik doğrayıp içine atın 5 dk sonra kıymayı atın 2-3 dk sonra kabuğu soyulmuş minik doğranmış donatesleri ve sarımsakları atın su salınca bir miktar ılık su şarap defne yaprağı ve baharatları atın domatesler eriyince ocaktan alın sosumuz asla kuru olmamalı sulu kalmalı spagettiyi sosla buluşturabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...