kuzumun bahramın ilk doğumgünü için
çocuk toplantıları için sevimli iştah açıcı bir tarif
malzemeler :
iki adet tavuk göğsü
bi su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
200 gr konserve mısır
10-15 adet kornişon turşusu
bir çay bardağı bezelye
4-5 havuç
iki adet orta boy patates
marul yaprakları
5-6 adet zeytin
bir yumurta
tuz
yapılışı :
göğüs etini haşlayıp tiftikleyin. havuçları haşlayıp doğrayın. kornişonları doğrayın. bezelyeyi haşlayın. mısırları tuzu mayonez ve yoğurdu ekleyerek derin bir kapta iyice karıştırın
karışımı orta boy kelepçeli kalıba hiçbirşey sürmeden dökün kalıbı üç kez masaya vurun iyice yerleşsin üzerinide kaşıkla düzleştirin ve bir gece buzdolabında bekletin
kelepçeli kalıbın altını takmıyoruz servis tabağımızın üzerine çember ini yerleştirip o şekilde içini dolduruyoruz . servise çıkaracağımız zaman kekepçeyi çözüyoruz.
süslemesi:
patatesleri haşlayıp püre hale getiryoruz ve iki parçadan civciv yapıp salatamızın üzerine yerleştiriyoruz.etrafını marul ve zeytinlerle süslüyoruz. yumurtamızı haşlayıp civcivin arkasına koyuyoruz.
çörek otundan civcivimize göz havuçtan gaga yapıyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder