1 paket margarin (250g)
1 su bardağından biraz fazla pudra şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
çörek otu
yapılışı:
Oda sıcaklığında olan tereyağını veya margarini pudra şekeri ve yumurta ile elimizle yumuşatıyoruz. Ardından un ve vanilyayı koyup kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz.
Hamuru yoğurma işlemimiz bittikten sonra 15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
Ardından hamurumuzu merdane yardımıyla açıp bardakla yuvarlak olacak şekilde kesiyoruz. Kestikten sonra hamuru iki ucuyla birleştiriyoruz yani ikiye katlıyoruz önce boyun ve kafasını yapmak için yarım daire şelindeki hamura üstten uzunca bir kesi atıyoruz ve yukarı doğru boyun gibi kıvırıyoruz kuyruk için de bir kaç küçük kesi yapıyoruz. çörek otundan göz yapıyoruz
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. 15 dk yeterli. çıkarınca pudra şekeri serpiyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder