14 Temmuz 2014 Pazartesi

Kıymalı Bamya


2 kişilik 
malzemeler:
250 gr taze bamya
100 gr kıyma
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 yemek kaşığı silme biber salçası
limon
sirke
tuz
sıvı yağ

yapılışı :
bamyaların tepelerini biraz keserek etrafını koni biçiminde soyun bu aşama dikkat gerektiriyor çünkü bamyayı keserseniz yemeğiniz sümüklü olur:( alt sivri uçlarını da minicik kesin ayıkladığınız bamyaları derin bir kaba koyun üzerine limon sıkın (direk sıkmak önemli) sonra su ekleyin suya da biraz sirke koyun 30 dk bekletin sonra yıkayıp süzün . teflon tencerede ( bamya ya metal veya çelik değmezmiş sebebini bulamadım ama uyguladım) sıvı yağ kızınca yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin salçaları ekleyip bir iki çevirin sonra kıymayı ekleyin kavurun küp doğradığınız domatesleri de dökün iyice kavurun suyu çıkınca bamyayı ekleyin nazikçe iki tur çevirerek suyunu ekleyin tuz atın bamyalar yumuşayana kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...