19 Şubat 2015 Perşembe

Ev Yapımı Çikolatalı Bisküvi

Çocuklarınıza hazır bisküvi yedirmek istemiyorsanız güzel bir tarif 
Malzemeler: 
80-100 gr rendelenmiş çikolata (çikolata koyduğunuzda çikolata hemen eriyip şeklini bozup bisküvi görünümünü elde edersiniz aksi halde kurabiye gibi olur)
Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı (yaklaşık 125 gram)
1 Adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Çimdik tuz

Yapılışı:
Öncelikle margarini bir kaba koyup ocakta eritin.
Üzerine 1 su bardağı toz şekeri sıvı hale gelen margarinin üzerine ilave ederek çırpın.
Şeker tamamen erimesin .sonra soğuması için ocaktan alıp başka hamuru yapacağınız bir kaba dökün.
Yağ ılıdıktan sonra üzerine yumurtayı kırın ve vanilyayı ve rendelediğiniz çikolatayı ekleyin. 
Daha sonra kabartma tozunu içine döküp tekrar çırpın, biraz kabarması gerekecek.
Bir çimdik tuzu ve 2 su bardağı unu kaba eleyip hamuru yoğurun.
Hamur iyice yoğrulduktan 
Sonra yuvarlak bezeler yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerlerine kaşığın tersiyle bastırın 1 cm aralıklı dizin.içindeki çikolata sevebiyle yayılıp birbirlerine yapışıp dikdörtgen şeklinde ince bisküvi görünümü oluşacak
180 derece ısıttığınız fırında 13-15 dk kadar pişirin.
Kurabiyelerinizi soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...