20 Şubat 2015 Cuma

Evde Kuzu Tandır

Malzemeler

1 adet kuzu kol
3 diş sarımsak
tuz-karabiber-zeytinyağı


Hazırlanışı
Kuzu kolu büyükse kolay pişirebilmek için ortadan kesin.
Sarımsakları soyup,uygun yerlerinden derisinin içine sokun.
Üzerini çok az zeytinyağlayıp,tuz ve karabiberi döküp,eti ovun.
Kızdırdığınız tavada arkalı önlü etinizi mühürleyin ki etin suyu dışarı çıkmadan yumuşak bir şekilde pişirin.
İki tarafını da güzelce kızarttığınız eti güvece alın
Yarım çay bardağı su koyup,güvecin üzeri hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın.
190 derece fırında en az 2.5 saat pişirin.
Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...